16-20 Kişilik TBA Fetemm Ortaokul Atölyesi Paketi
Ortaokul Tasarım ve Beceri - FETEMM 20 Kişilik tam donanımlı eğitim paketi
1. Fetemm Ortaokul
eğitim kiti’dir.
2. Fetemm atölyelerin’de
öğrenilmesi gereken Optik(Astronomi), Pnömatik, Dinamik, Elektrik-elektronik ve
Yenilebilir Enerji konularının bir araya geldiği tam donanımlı
3. 20 kişilik eğitim paketidir.
4. 20 adet set’ten oluşmaktadır.
5. 10150 parça300 model
6. 20 Adet Kurulum Kılavuzu
7. 20 Adet Etkinlik Kitapçığı
Optik
Tasarım Beceri Fetemm Atölyelerinde Optik ve Astronomi; Kesinlikle optik kelimesine aşinasınız. Alışveriş merkezindeki gözlükçü gözlük satan adamdır. Ve onun sattığı gözlükler optik malzemedir. Kelimenin orijinali Antik Yunan’dan geliyor ve “görüş ve ışığın bilimi” anlamını taşıyor. Optiği ilgi çekici yapan şeyler: Baktığınız her yeri görebilirsiniz. Doğru - optik olmadan görme yeteneğimiz olmazdı. Gözünüzde mercek olmadan sadece ışık ve karanlık arasındaki farkı ayırt edebilirdiniz. Ama baktığınız yeri ayırt edemezdiniz ve her şey tamamen puslu görünürdü. İnsanlar uzun süre gözün görüşü ile ilgili çok düşündüler. Özellikle zayıf ya da puslu görüşe çok önem verildi. İşte, 700 yıl önce gözlüklerin ve büyütecin nasıl kullanılacağının keşfedilmesinin nedeni budur. Bu gözlük lensleri insan gözünde olan optik hataları düzeltmeyi mümkün kılıyor. Bunu daha sonra deneyeceğiz. Biz büyüteci “keşfedemeyiz” - çünkü zaten var. Ancak onu kopyalayabiliriz - ve daha pek çok şey yapabiliriz. Size, yıldızlara bakmak için gereken malzemelerin nasıl kuracağınızı göstereceğiz. Burada kullanılan hileye kırılma deniliyor. İşte tüm bunların uygulamalı olarak gözlemlenebilmesi, tasarım ve beceri atölyelerinde işlenebilmesi için Optik ve Astronomi seti biçilmiş bir kaftandır.
Elektrik - Elektronik
Tasarım Beceri Fetemm Atölyelerinde Elektrik ve Elektronik; Elektrik/elektronik mühendisliğin başlangıcı 17. ve 18. yüzyılların başına kadar dayanır. 19. yüzyıl bilim adamlarının temeli bu dönemde kurulmuştu. Bu da ilk çalışan pil olan voltaik pili geliştirmesine imkân sağladı. Philipp Reis Almanya’da telefonu, ABD’deki Graham Bell ile hemen hemen aynı zamanda hatta belki kısa bir süre daha önce icat ederek elektrik hatları üzerinden iki kıtada sesli iletişim yolu sağlamıştı. 1879’da Thomas Alva Edison karbon flamanlı ampulü icat ederek dünyada ışığı yaktı. Erasmus Kittler elektrik mühendisliği alanında ilk dersi 1883’te Darmstadt’taki teknik üniversitede açtı. 1884’de Heinrich Hertz elektromanyetik dalgaların varlığını ispatlamayı başardı. Bu, kablosuz radyo yayıncılığının başlangıcıydı. Tüm bunlar ve daha fazlası uygulamalı olarak Robopro Tasarım Beceri Fetemm Ortaokul atölyesinde.
Dinamik
Tasarım Beceri Fetemm Atölyelerinde Dinamik; Dinamik ile günlük hayatımızda her yerde karşılaşırız ama o kadar alışkınızdır ki onu fark etmeyiz bile! Dinamiğin, her yerde, hareket eden her şeyde bulunduğunu söyleyebiliriz. Bunu sabah yataktan kalktığımızda da tecrübe ederiz. Yataktan banyoya veya kahvaltı sofrasına gideriz. Arabayla veya yürüyerek okula gideriz. Dinamiğin etkilerini hemen hemen tüm hobi sporlarında tecrübe ederiz veya bunları sadece başka insanların hareketlerini izleyerek bile görebiliriz. Dinamik bize, bisikletimizi sürmek, kayak yapmak, kaykayla kaymak, top oynamak veya hız trenine binmek gibi olağanüstü deneyimler ve eğlence imkânı sağlar. Dolayısıyla dinamik, Fizik ile eğlence sloganından da anlaşılacağı üzere, yaşamımızı zenginleştirir.
Pnömatik
Tasarım Beceri Fetemm Atölyelerinde Pnömatik;Basınçlı hava o kadar yaygındır ki, o olmadan yaşamak zordur. Basınçlı havayla dolaylı veya dolaysız olarak her gün karşılaşmanız muhtemeldir. Bu, pnömatik vakumlu tutucu ile paketlenmiş olan kahvaltıda yediğiniz yumurtalarınızla başlayabilir. Veya diş hekiminde bir çürüğü pnömatikle çalışan bir delgiyle delmesiyle olabilir. Pnömatiği inşaat alanlarında basınçlı kaya matkabı ile kaldırım kırılırken, arabanızın fren sisteminde veya diğer birçok durumda görebilirsiniz. Pnömatik kelimesi Yunanca hava anlamına gelen “pneuma” kelimesinden gelir. Pnömatik, hava ile hareket üretmek ve mekanik iş yapmak üzerine odaklanır. Hemen hemen her şey hava ile çalıştırılabilir. Kas gücüne veya elektrik, su, hidrolik yağ veya rüzgar gücü gibi enerji türlerine bir alternatif olarak kullanılabilir.
Yenilebilir Enerji
Tasarım Beceri Fetemm Atölyelerinde Yenilebilir Enerji; Her gün çok yüksek miktarlarda enerjiye ihtiyacımız oluyor. Normal bir güne bakalım: Sabahları radyonuzun alarmıyla uyanıyorsunuz. Bu da prizden elektrik alıyor. Kalktıktan sonra ışığı açıp yakıt veya gazla çalışan merkezi ısıtma sistemiyle ısıtılan sıcak su ile duş alıyorsunuz. Sonrasında saçınızı elektrikli saç kurutma makinesi ile kurutup elektrikli diş fırçası ile dişlerinizi fırçalıyorsunuz. Kahvaltı için kendinize bir fincan çay veya kahve yapıyorsunuz. Suyu elektrikli veya gazlı ocakta kaynatıyorsunuz. Molada yediğiniz sandviç bir gün öncesinden hazırlanmış ve buzdolabında saklanmıştı. Okula gitmek için otobüs veya tramvaya biniyorsunuz veya anne babanız sizi arabayla götürüyor. Otobüsler, tramvaylar ve arabalar yakıt tüketirler. Enerji gerektiren şeyler için uzun bir liste yapmaya devam edebiliriz. Listenin sonu gelmezdi. Özetle, hepimizin bolca enerjiye ihtiyacı var.