16-20 Kişilik TBA Fetemm Atölyesi Paketi
İlköğretim Tasarım ve Beceri - FETEMM 20 Kişilik tam donanımlı eğitim paketi
1. Fetemm
İlkokul/İlköğretim eğitim kiti’dir.
2. Fetemm
atölyelerin’de öğrenilmesi gereken Dinamik, Pnömatik, Mekanik ve Yenilebilir Enerji
konularının bir araya geldiği tam donanımlı 20 kişilik eğitim paketidir.
3. 40 adet set’ten oluşmaktadır.
4. 7350 parça
5. 230 model
6. 20 Adet Kurulum kılavuzu
7. 15 Adet Etkinlik kitapçığı
Dinamik
Tasarım Beceri Fetemm Atölyelerinde Dinamik; Dinamik ile günlük hayatımızda her yerde karşılaşırız ama o kadar alışkınızdır ki onu fark etmeyiz bile! Dinamiğin, her yerde, hareket eden her şeyde bulunduğunu söyleyebiliriz. Bunu sabah yataktan kalktığımızda da tecrübe ederiz. Yataktan banyoya veya kahvaltı sofrasına gideriz. Arabayla veya yürüyerek okula gideriz. Dinamiğin etkilerini hemen hemen tüm hobi sporlarında tecrübe ederiz veya bunları sadece başka insanların hareketlerini izleyerek bile görebiliriz. Dinamik bize, bisikletimizi sürmek, kayak yapmak, kaykayla kaymak, top oynamak veya hız trenine binmek gibi olağanüstü deneyimler ve eğlence imkânı sağlar. Dolayısıyla dinamik, Fizik ile eğlence sloganından da anlaşılacağı üzere, yaşamımızı zenginleştirir.
Pnömatik
Tasarım Beceri Fetemm Atölyelerinde Pnömatik;Basınçlı hava o kadar yaygındır ki, o olmadan yaşamak zordur. Basınçlı havayla dolaylı veya dolaysız olarak her gün karşılaşmanız muhtemeldir. Bu, pnömatik vakumlu tutucu ile paketlenmiş olan kahvaltıda yediğiniz yumurtalarınızla başlayabilir. Veya diş hekiminde bir çürüğü pnömatikle çalışan bir delgiyle delmesiyle olabilir. Pnömatiği inşaat alanlarında basınçlı kaya matkabı ile kaldırım kırılırken, arabanızın fren sisteminde veya diğer birçok durumda görebilirsiniz. Pnömatik kelimesi Yunanca hava anlamına gelen “pneuma” kelimesinden gelir. Pnömatik, hava ile hareket üretmek ve mekanik iş yapmak üzerine odaklanır. Hemen hemen her şey hava ile çalıştırılabilir. Kas gücüne veya elektrik, su, hidrolik yağ veya rüzgar gücü gibi enerji türlerine bir alternatif olarak kullanılabilir.
Yenilebilir Enerji
Tasarım Beceri Fetemm Atölyelerinde Yenilebilir Enerji; Her gün çok yüksek miktarlarda enerjiye ihtiyacımız oluyor. Normal bir güne bakalım: Sabahları radyonuzun alarmıyla uyanıyorsunuz. Bu da prizden elektrik alıyor. Kalktıktan sonra ışığı açıp yakıt veya gazla çalışan merkezi ısıtma sistemiyle ısıtılan sıcak su ile duş alıyorsunuz. Sonrasında saçınızı elektrikli saç kurutma makinesi ile kurutup elektrikli diş fırçası ile dişlerinizi fırçalıyorsunuz. Kahvaltı için kendinize bir fincan çay veya kahve yapıyorsunuz. Suyu elektrikli veya gazlı ocakta kaynatıyorsunuz. Molada yediğiniz sandviç bir gün öncesinden hazırlanmış ve buzdolabında saklanmıştı. Okula gitmek için otobüs veya tramvaya biniyorsunuz veya anne babanız sizi arabayla götürüyor. Otobüsler, tramvaylar ve arabalar yakıt tüketirler. Enerji gerektiren şeyler için uzun bir liste yapmaya devam edebiliriz. Listenin sonu gelmezdi. Özetle, hepimizin bolca enerjiye ihtiyacı var.
Mekanik
Tasarım Beceri Fetemm Atölyelerinde Mekanik ve Mühendislik; Mekanik, katı ve hareket eden kütleleri etkileyen etkiler ve kuvvetlerle ilgilidir. Mekanik statik, dinamik, kinetik veya termodinamik gibi çeşitli alanlara ayrılır. Biz burada ili alan üzerine yoğunlaşacağız: dinamik ve statik. Antik dünyada bile, bilim adamları mekaniğin alanlarını incelemişlerdir. Katedrallerin eski inşaat ustaları, kuvvetler dengesi deneyimlerinin sınırlarını zorlayan gittikçe daha yüksek kiliseler inşa ettiler. Bugün, bir yapı mühendisi, bir binanın statiğiyle ilgili hesaplamaları yapar. Mesleği, statiğin alt alanı olan mekanikten gelir. Statik bölümünde bununla ilgili daha fazla bilgi edineceksiniz. Makineler veya dişli birimleri, hareketleri her başladığında, dinamik hale gelir. Dinamik, örneğin bir milin dönüşünün, ileri veya geri hareketlerin veya dişli çark iletiminin hareket değişkenlerindeki değişimi açıklar. Bu yüzden, dinamik, hareketlerdeki değişiklikleri inceleyen bilim dalıdır. Bunun tam olarak ne olduğunu ilerleyen bölümlerde öğreneceksiniz.