Miktarı:
100 GR
Saflık Oranı: %95
Formül: Mg(OH)2
Kaynama
Noktası: 320 °C
Açıklama: Magnezyum elementinin elde edilmesinde kullanılan
bir cevherdir. Toprak Alkali Metallerinden(2A) Magnezyum ile Hidroksit(OH) iyonunun
sentez reaksiyonu ile oluşur. Suda %100 çözünen bu bazın iyonlaşma oranının ise %99,87
olduğunu görebilmek mümkündür. Titrasyon ve iyonlaşmalarda 2 değerlikli olması da
bilinen bir diğer özelliğidir. Suda magnezya sütü olarak bilinen bir süspansiyon
oluşturur. Bu süspansiyon bir antiasit ve müshil olarak kullanılmaktadır. Ayrıca güçlü
alkali, asitlik düzenleyici olarak kullanılır. Peynirde rennet arttırıcı ve konserveleme
süresince sebzelerin rengini korumada stabilizör olarak kullanılır. Magnezyum Hidroksit
ağırlığının üçte biri kadar suyu dışarı salabilmesi sebebiyle - yanma geciktirici
görevini mükemmel bir şekilde yerine getirmektedir
CAM MALZEMELER ÜRÜNE DAHİL
DEĞİLDİR.