Ürün
Tipi: Sıvı
Miktarı: 200 ML
Açıklama:
Fehling çözeltisi suda çözünen karbonhidrat ve keton fonksiyonel grupları arasında ayrım
yapmak için kullanılan bir ayıraçtır. Aynı zamanda indirgeyici ve indirgeyici olmayan
şekerleri ayırt etmek için kullanılan Tollens ayıraçına tamamlayıcı olarak da
kullanılır. Test, 1849 yılında Alman kimyager Hermann von Fehling tarafından
geliştirildi. Fehling testi idrarda glükoz taraması yapmak için kullanılabilir, böylece
diyabet tespiti yapılabilir. Formik asit de pozitif Fehling testi sonucu verir, Tollens
testi ve Benedict testinde olduğu gibi. Pozitif testler, karbondioksit’e kolayca
oksitlenebilir olabilmesi ile tutarlıdır. Fehling II çözelti formunda
hazırlanmaktadır.
Okulların kullanımına uygun paketleme ile
ortaokul fen veya lise fizik, kimya veya biyoloji laboratuvarlarında deney amaçlı
kullanım için hazırlanmıştır.
CAM MALZEMELER ÜRÜNE DAHİL
DEĞİLDİR.